Inschrijven

Heb je een informatiebijeenkomst van SPS bijgewoond? Dan kun je je inschrijven voor een vrijwilligersproject. Dit kan je doen door je CV naar info@projecthulpsuriname.nl/te mailen.

Je ontvangt vervolgens digitaal een inschrijfformulier, vragenformulier en vrijwilligerscontract.

Wanneer je alle formulieren hebt ingevuld, kun je deze in één keer aan SPS terug sturen per e-mail. De inschrijfkosten dienen na verzending van alle gegevens te worden overgemaakt op giro 3719438 t.n.v. Stichting Projecthulp Suriname te Amsterdam. SPS start de bemiddeling niet eerder op dan wanneer alle formulieren en het inschrijfgeld is ontvangen.

Inschrijfkosten

SPS wil iedereen de mogelijkheid bieden vrijwilligerswerk in Suriname te doen en tracht daarom haar inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden. De kosten zijn € 295,- voor het eerste project en elk volgende project slechts € 50,-. Voor dit bedrag biedt SPS een totaalpakket: bemiddelingskosten project, vervoer vanaf het vliegveld, vervoer naar project, sim-kaart (voor simlockvrije telefoon), bemiddeling accommodatie en fietsverhuur en een etentje met alle vrijwilligers. De vrijwilliger moet zelf de kosten op zich nemen voor het vliegticket, accommodatie, verzekering, vaccinaties, visum en dergelijke.

Selectie

In sommige gevallen zullen wij je naar aanleiding van je inschrijving uitnodigen voor een gesprek. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals je motivatie, je achtergrond, de zwaarte van het project en/of doordat er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde project in dezelfde periode zijn. Gelet wordt op motivatie, opleiding, werkervaring en eerdere reiservaringen. Mocht op het project van eerste voorkeur in de door jou opgegeven periode geen plaats zijn, dan vragen wij je of je op het project van tweede voorkeur geplaatst wil worden. Zo niet, dan kan je kosteloos van de bemiddeling afzien.

Wanneer je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek, wordt de bemiddeling direct voor je opgestart.

Verklaring Omtrent Gedrag

Voor je vertrek naar Suriname dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen aan SPS. Dit gezien vrijwilligers in vrijwel alle projecten met kinderen, ouderen of andere ‘kwetsbare groepen’ werken. Om zoveel mogelijk risico te voorkomen vinden wij het van belang dat je kan aantonen dat je je tot nu toe altijd goed hebt gedragen. Je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan je aanvragen bij Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. Voor meer informatie, klik hier.