Verplichte voorbereidingsbijeenkomst
Na je inschrijving voor een project en overhandiging van je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt je uitgenodigd voor de voorbereidingsbijeenkomst. Voordat je een voorbereidingsbijeenkomst kunt bijwonen, dien je eerst een informatiebijeenkomst te hebben bijgewoond. Bij de voorbereidingsbijeenkomst wordt er namelijk van uitgegaan dat je bekend bent met de informatie die gegeven wordt op de informatiebijeenkomst.
We bieden deze procedure aan omdat de voorbereiding van de vrijwilligers een belangrijk speerpunt is van SPS. Zowel het project als de vrijwilliger zijn bij een goede voorbereiding gebaat. Naast het verkrijgen van veel nuttige en praktische informatie kan je tijdens deze dag nader kennismaken met andere vrijwilligers, die in dezelfde periode naar Suriname gaan. Er wordt onder andere aandacht besteed aan cultuurverschillen, interculturele communicatie, vooroordelen en gezondheid in de tropen, onder het genot van een Surinaamse lunch.

Data voorbereidingsbijeenkomsten
Verdere informatie en tijden volgt na inschrijving.

Voorbereidingsbijeenkomst voor niet SPS-vrijwilligers
Mocht je in verband met je studie of om een andere reden naar Suriname gaan en niet via SPS worden uitgezonden, dan bieden wij ook jou de mogelijkheid om onze voorbereidingsbijeenkomst bij te wonen. Vereist is wel dat je ook een van onze informatiebijeenkomst hebt bijgewoond. Een goede voorbereiding draagt namelijk bij aan een succesvol verblijf in het buitenland en vergroot daarnaast de culturele uitwisseling tussen Suriname en Nederland. Via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kan je aangeven dat je interesse hebt en dat je graag een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst ontvangt. De kosten voor deze dag bedragen voor niet SPS-vrijwilligers €50,-.

Login Form